Osby logotyp i mobilmeny
Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Osby kommuns logotyp

Europeiska språkdagen

Lördagen den 26 september är det den europeiska språkdagen och den har uppmärksammats på vår skola på olika sätt. Ekebo erbjöd t ex italiensk lasagne i måndags och matsedeln har under hela veckan haft internationell prägel. Under torsdagen och fredagen fick eleverna som läser främmande språk besök av utbytesstudenter samt representant från Europa direkt.I caféet kunde eleverna i slutet av veckan sätta olika nålar på en världskarta för att visa var de kommer ifrån, vilka länder de besökt och vilka länder de skulle vilja besöka.

Exempelbild

Syftet med den Europeiska språkdagen är att lyfta fram språk och språkinlärning som någonting viktigt, intressant och roligt (Skolverket, 2020). Dagen instiftades av Europarådet 2001 och firas varje år den 26 september. På Ekbackeskolan gjorde vi det så här…

Språkdagen

Internationell mat på Ekebo hela veckan.

Språdagen

Utbytesstudenter besökte elever som läser moderna språk men deltog även på engelskalektioner.

Språkdagen

I cafeterian kunde alla elever märka upp på en stor världskarta var de kommer ifrån, var de har varit och vart de vill åka. De kunde också tävla och vinna en fika till sin klass. Grattis till August och Emil från SA18. Nästa klassråd bjuds SA18 på fika!

Språkdagen

Barn- och fritidsprogrammet arbetade med flerspråkighet och boksamtal.

Språkdagen

Hotell- och turismprogrammet serverade sina elever på programmet frukost bestående av rätter från olika länder, lyssnade på musik från europeiska länder och arbetade med språk och resvägar.

Språkdagen

Vård- och omsorgsprogrammet hade besök av ett av Osby kommuns språkombud, Hatice. Hon informerade om hur språkombuden arbetar för att stödja kollegor och arbetsplatsen med språkutveckling.

Språkdagen

Industritekniska programmet fick höra lite mer om de internationella yrkestävlingar som Ekbackeskolans duktiga svetselever tidigare år varit med och tävlat i.