Osby logotyp i mobilmeny
Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Osby kommuns logotyp

SYV

Jag heter Christin Wraae och är Ekbackeskolans studie- och yrkesvägledare . Jag kan hjälpa dig med vägledning om studier och yrkesval. Jag har mitt kontor på "gamla skolan" och du kan nå mig via mail: christin.wraae@osby.se eller telefon: 0479-52 86 43 eller varför inte besöka mig på skolan.

Har Du funderingar om ditt gymnasieval?

Många elever har valt att studera på Ekbackeskolan där vi tillämpar blockläsning. Om du funderar på vad det innebär eller över t ex vilka program skolan erbjuder kan jag berätta och förklara hur vår skola fungerar.

Du kanske vill komma till vår skola och följa undervisningen en dag på det program som du tycker verkar vara intressant? Det kallas för skuggning och det kan jag vara med och ordna tillsammans med SYV på din skola.

Behöver Du hjälp med din studieplan?

Alla elever som studerar på gymnasiet har en individuell studieplan som påverkas av vilket program de har valt att studera på. Många kurser är obligatoriska på ett program men vissa kurser kan man välja. På de flesta program väljer man också inriktningar. Behöver du hjälp med din studieplan tveka inte med att söka upp mig.

Vill Du studera efter studenten?

Har du frågor om utbildningar efter gymnasiet kan jag hjälpa till. Har du behörighet att söka utbildningen? Räcker dina betyg för att komma in? Vilken utbildning krävs för att få arbeta som exempelvis polis? Frågorna kan vara många om olika ykesval och där kan jag guida dig mellan de olika alternativen.

Kanske vill du studera utomlands efter studenten?

Har Du tänkt jobba direkt efter gymnasiet?

Alla läser inte vidare direkt efter gymnasiet och vad skall man då tänka på när man tagit studenten? En yrkesförberedande utbildning på vår skola kanske leder till jobb direkt efter examen. Här kan jag också vara behjälplig.

Tveka inte att kontakta mig!
Exempelbild

Christin Wraae

Studie- och yrkesvägledare

Kontaktuppgifter:
Email: christin.wraae@osby.se
Mobil: 0479-52 86 43