Osby logotyp i mobilmeny
Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Osby kommuns logotyp

Idrottsgymnasium 2.0

Vågar Du?

Om ja!

Välkommen till ett idrottsgymnasium som är till för just dig som vågar utmana det kända och traditionella. Vågar du testa något nytt och utforska det okända, skapa din egen väg och ta egna beslut? Då är vi valet för dig. Vi selekterar inte utan tror på din nyfikenhet, ditt mod och din motivation för att lägga lite mer tid på träning och livsstilen så att du kan orka med att växa både på och vid sidan av idrottsarenan.

Vi har istället selekterat instruktörerna vid skolan för att kunna erbjuda en bred kompetens utifrån de olika behov vi sett under vår tid på elitnivå. Hos oss hittar du högt utbildade instruktörer med olika spetskompetenser och erfarenheter från såväl nationell som internationell nivå. Framförallt så får du och dina instruktörer även uppbackning av fys- och medicinsk personal under hela din skoltid för att ta smartare beslut i din träning och sätta hälsan först.

Vi utgår från kunskap om människan och sätter denna sedan i ett idrottsligt perspektiv. Människan måste må bra för att idrottaren ska växa i den riktning man önskar. Med detta i grunden skapas individuella upplägg utifrån din målsättning. Varje vecka finns 1 alt. 3 tillfällen för att investera i din utveckling. Ambition och välmående sätter ribban.

Klicka vidare och ta del av vår miljö och de instruktörer som står redo och väntar på dig vid vårt idrottsgymnasium 2.0 och se ”om du vågar”!

Följ vår vardag på instagram, under @binnovationab

Idrottsgymnasium 2.0
Johanna

Johanna Bergman
Tränare

Johanna har en gedigen erfarenhet av att arbeta med främsta eliten efter 5 SM-guld med LdB FC/FC Rosengård som fysansvarig och en del av rehabteamet. Hon var ansvarig för klubbens 3-åriga Projekt97 – ”planering av belastning under tillväxtåren”.

Johanna undervisar i idrottsmedicin och folkhälsa vid högre lärosäten. Hon är en del av World Football Academys Expert Group. Hon har arbetat som privat terapeut parallellt med klubbuppdrag och har tagit hand om såväl SHL- och KHL-hockeyspelare som OS-ryttare.

Johanna är författare till kurslitteratur inom folkhälsa, inriktning idrott.


Johanna

Niclas Blomqvist
Tränare

Niclas är en avancerad manuell terapeut och elittränare som under många år tog hand om Vittsjö GIK:s damallsvenska lag. Han har många års erfarenhet av behandling och planering av träning för SHL- och NHL-spelare samt paralympier.

Niclas är vidareutbildad inom belastning över tid. Han är en praktiker som har över 20 års erfarenhet av behandling på idrottens högsta nivå vilket gett oändligt många möten med olika människor och han har insett att det inte finns en lösning som passar alla.