Osby logotyp i mobilmeny
Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Osby kommuns logotyp

B Innovation

Träning där utveckling av individens hälsa och utveckling står i fokus .

Johanna Bergman och Niclas Blomqvist har många års erfarenhet och en bred kompetens inom elitträning och idrottsmedicin. Mottot för dem är att sätta människan först. Genom kunskap om hur människan utvecklas så kan vi utveckla idrotten. Tillsammans med Ekbackeskolan vill vi lyfta ämnet Idrott och hälsa - specialisering.

Äg din egen idrott!

På Ekbackeskolan tror vi att det är dina beslut och din vilja att nyfiket utforska din idrott på dina villkor som skapar utveckling i den riktning du vill. Under dina år hos oss vill vi se att du tar kommandot för din utveckling och tar dina egna beslut, inte din tränares eller förälders. Vill du mot eliten? Kanske upptäcker du över tid att tränarrollen är mer för dig än utövandet? Kanske skador verkar intressant för dig? Vi förstår att man förändras över tid och det ska man få möjlighet till. Vi har miljön – du har viljan!

Ledarskapet

Våra ledare är ditt stöd under hela din resa vid Ekbackeskolans idrottsprofil. Tillsammans kommer ni att reflektera och observera. Ställ frågorna du aldrig vågat fråga. Ledarna finns där för dig och stöttar dig men kommer också att se till att du fullföljer din plan.

Lära in

Ingen selektering

Det går inte att förutse var en 15-åring kommer att vara när hon/han är 19 år men det går att utmana en 15-åring där hon/han är och skapa motivation till att hitta nya färdigheter och utvecklas. Man säger ofta att bredd leder till elit men få vågar utforska detta i praktiken. Vi har tagit första steget! Detta kräver en helt annan typ av ledarskap och gedigen utbildning för att kunna möta. Därför har vi satt selekteringen på ledarna istället för de aktiva!

Idrottsmedicinsk utbildning

För oss är det givet att ha ett team med kunnig personal som kan stödja när en eventuell skada uppstår eller det börjar kännas. Du kommer att logga din träning för att vi ska kunna guida dig till rätt beslut. Utifrån vad du rapporterar in så kommer vi att använda detta som underlag i kurserna för att diskutera och reflektera kring hur livsstil påverkar välmående och utveckling. Din resa måste baseras på just dig för att nå dina mål. Vi kommer att arbeta med individuella program för att förebygga skador.

Arbeta med människan

Samarbete

Teamwork = King! Vi tror på samarbete och vill utmana prestigen som över tid vuxit sig stark inom idrottens värld. Med på denna resa har vi i skrivande stund Vittsjö GIK, Kristianstads DFF, Ängelholms FF, Mjällby AIF, Kalmar FF samt Malmö Redhawks. Med tiden kommer fler idrotter att knytas an till nätverket, ett nätverk som välkomnar alla lokala klubbar som representeras vid skolan. Varje termin kommer vi att bjuda in såväl klubbar som föräldrar till att ta del av vad som händer och hur vi arbetar. Vi tror på kommunikation och vill hitta de vägar som behövs för att sprida kunskap och möjligheter för våra ungas drömmar.

Johanna

Johanna Bergman

tränare

Johanna har en gedigen erfarenhet av att arbeta med främsta eliten efter 5 SM-guld med LdB FC/FC Rosengård som fysansvarig och en del av rehabteamet. Hon var ansvarig för klubbens 3-åriga Projekt97 – ”planering av belastning under tillväxtåren”.

Johanna undervisar i idrottsmedicin och folkhälsa vid högre lärosäten. Hon är en del av World Football Academys Expert Group. Hon har arbetat som privat terapeut parallellt med klubbuppdrag och har tagit hand om såväl SHL- och KHL-hockeyspelare som OS-ryttare.

Johanna är författare till kurslitteratur inom folkhälsa, inriktning idrott.


Johanna

Niclas Blomqvist
tränare

Niclas är en avancerad manuell terapeut och elittränare som under många år tog hand om Vittsjö GIK:s damallsvenska lag. Han har många års erfarenhet av behandling och planering av träning för SHL- och NHL-spelare samt paralympier.

Niclas är vidareutbildad inom belastning över tid. Han är en praktiker som har över 20 års erfarenhet av behandling på idrottens högsta nivå vilket gett oändligt många möten med olika människor och han har insett att det inte finns en lösning som passar alla.