Läsårsavslutning 15 juni 2018

avslutning2018web

Skolans rektorer Anna Nordqvist och Anders Jonasson hälsade elever, lärare och övriga gäster välkomna till läsårsavslutningen som traditionsenligt hölls i Osby kyrka. Programmet innehöll; tal av områdeschef Klas Lundström, betraktelse av komminister Mirjam Lövsund, utdelning av bokpremier och utdelning av stipendier från IF Metall och Sparbanken Skåne. Nytt för i år var även utdelningen av stipendier från Vård- och omsorgsförvaltningen.

Ekbackeskolans elever med musik som individuellt val framförde med hjälp av Osby kommunala musikskola följande musikstycken; You’re the Reason, True Colors, Pata pata och We are the world.

Ett viktigt och högtidligt inslag vid alla skolavslutningar är när de blivande studenterna får ta emot sina avgångsbetyg ur mentorns/mentorernas hand.

Innan det var dags att sjunga Den blomstertid nu kommer så höll kommunfullmäktiges ordförande Dag Ivarsson avslutningstalet där han bl a citerade entreprenören Ingvar Kamprad med orden ”det mesta är ännu ogjort”. Skolans studenter har med andra ord en spännande framtid med många möjligheter. Dag avslutade med att önska alla elever ett skönt sommarlov och ”må solen lysa över er alla i sommar”.

clasweb

prastweb