Killarna i EK15 besökte även de New York

EK15Busaweb1

Eleverna som läser kursen Internationell ekonomi i åk 3 har i år varit 30 st. Eleverna ville naturligtvis åka till New York … men hur gör man då antalet är så många? Lösningen blev att klassen delades in i mindre grupper. Tjejerna var lite snabbare på att få ihop finansieringen till en resa men killarna lyckades även de.

Uppläggen på resorna var nästan identiska men vissa skillnader fanns det. Killarna bodde denna gången på Efuru Guesthouse där tidigare resors elever också bott under vistelsen i NYC. Det ena studiebesöket hade bytts ut mot ett besök på Spotifys kontor i New York. Veckan innan vårt besök börsintroducerades företaget på NYSE. Ett mycket intressant besök och eleverna var mycket glada för att få komma dit.

ek15Busaweb10

Times Square

ek15Busaweb9

Var stadens godaste hamburgare finns kan säkert diskuteras men eleverna kan rekommendera alla besökare till New York att besöka Harlem Tavern. Efter en lång dag på resande fot med frukost i Sverige så smakade dessa hamburgare fantastiskt innan det var dags att sova.

ek15Busaweb30

Empire State Building är ett obligatoriskt måste. Vilken utsikt!

ek15Busaweb8

EK15 bäst i test .. i alla fall är de på toppen av sin utbildning!

ek15Busaweb15

9/11 Memorial

ek15Busaweb23

ek15Busaweb11

Rockefeller Center

ek15Busaweb25

Flatiron Building … Strykjärnshuset

ek15Busaweb27

Trump Tower

ek15Busaweb14

Det obligatoriska gruppfotot vid Wall Street

ek15Busaweb12

Reuterswärds skulptur Non-Violence framför FN-huset

ek15Busaweb13

FN:s generalförsamling

ek15Busaweb32

Båttur till Staten Island

ek15Busaweb33

Det är inte lätt att fota Frihetsgudinnan

ek15Busaweb16

Manhattan från söder

ek15Busaweb18

Företagsbesök på Spotify

ek15Busaweb17

Spotifys terrass … inget dåligt ställe att sitta och fika på

ek15Busaweb28

ek15Busaweb22

Besök på Sveriges ständiga representation vid Förenta nationerna

ek15Busaweb19

Besök på Svensk-amerikanska handelskammaren

ek15Busaweb35

Vilken utsikt när man äter frukost på IKEA

ek15Busaweb20

Företagsbesök på IKEA Brooklyn

ek15Busaweb21

Företagsbesök på FIKA vid Tribeca (Tribeca, ibland stavat TriBeCa, är en stadsdel på södra Manhattan i New York. Namnet är en stavelsebildande förkortning av "Triangle Below Canal Street", det vill säga "triangeln söder om Canal Street"

Håkan Mårtensson berättade om FIKA och hur han gör världens godaste chokladpraliner. Eleverna fick smaka på några riktiga höjdare.

ek15Busaweb3

Central Park

ek15Busaweb4

Eleverna hann med ett improviserat litet besök på American Museum of Natural History. Ett dinosaurieskelett möter besökarna vid entrén.

ek15Busaweb5

En släkting till Torbjörn?

ek15Busaweb6

ek15Busaweb26

Anders vid Brooklyn Bridge

ek15Busaweb2

Naturligtvis blev det en utflykt till Woodbury Common Premium Outlets

ek15Busaweb34

Söndag morgon besökte eleverna First Corinthian Baptist Church. Sång och musik och Guds ord på ett för oss lite annorlunda sätt.

ek15Busaweb24

Flygresan hem. SAS ungdomsbiljetter är ett verkligt bra erbjudande för att ta sig till New York t&r.