Studiebesök till Högskolan i Kristianstad

Fredagen den 8 december åkte Ekbackeskolans samhällstreor på studiebesök till Högskolan i Kristianstad. Historieprofessor Marie -Louise Rodén välkomnade eleverna och berättade om högre studier, vad de leder till samt vad Högskolan i Kristianstad erbjuder när det gäller kurser och program. Därefter bjöd högskolan på enastående fika. Eftermiddagen ägnades åt att tre före detta lärarstudenter berättade om sin väg till läraryrket. Vad var det som ledde in dessa tre till läraryrket? Varför ska man läsa till lärare? Vägen för dessa tre var olika och Ekbackeskolans elever fick lyssna på vilka möjligheter det finns med att läsa på högskola samt hur vägen fram till en dröm kan vara olika, valmöjligheterna är stora.

hogskolanweb