Skollunch på Ekebo

ekebowebb

Köket på Ekebo serverar varje dag mellan 250-350 matgäster i sin matsal, huvudsakligen gymnasieelever. Men köket skickar även ut mat till förskolor i kommunen varje vardag och seniorer är välkomna att komma och köpa mat under lunchtimmarna.

Skollunchen är en förutsättning för att eleverna ska orka fokusera på skolarbetet och eftersom skollunchen ska stå för 1/3 av dagsbehovet i energi och näring är det viktigt att lunchen är god och näringsriktig. Lunchen bidrar även till god hälsa, social gemenskap och trivsel vilket alla är viktiga delar för att hela dagen ska orkas med. Som komplement till lunchen serveras varje dag en generös salladsbuffé med bland annat grönsaker efter säsong. Utöver salladsbuffén serveras det också knäckebröd med smör och vissa dagar även frukt, detta för att eleverna ska få den fullgoda måltiden de behöver. Menyn varieras efter årstiderna och det serveras bland annat svensk husmanskost, vegetariskt och orientaliska maträtter. Till de elever som av olika anledningar behöver det, serveras specialkost. Som måltidsdryck serveras ekologisk mellanmjölk, kolsyrat vatten samt stilla kranvatten.

Vi i köket brinner för vårt arbete och vill servera så god och näringsriktig mat som möjligt, vi är högst kompetenta för vårat uppdrag och vår verksamhet är kvalitetssäkrad.

Välkommen till matsalen på Ekebo

Katarina Berndtsson med personal