Skollunch på Ekebo

I matsalen på Ekebo har gymnasieelever ätit sedan huset byggdes 1982. I början var det ca 80-90 matgäster inkl lärare, pensionärer och kommunanställd personal. Då distribuerade vi även mat till samtliga förskolori Osby och hade också hand om matutskick till pensionärer genom hemtjänsten. Vi har alltså haft matgäster i åldersgruppen 1- 100 år. Idag serverar vi mellan 200-300 matgäster i matsalen. Vår strävan är att tillgodose så många olika önskemål som möjligt med hänsyn till budget, personaltäthet m.m

Alla har rätt att få specialkost om det är allergier, intollerans eller etnisk mat dvs mat som tillskrivs en geografisk eller kulturell tillhörighet. Vi tillhandahåller även skollunch vid studieresor.

Skollunchen ska ge eleven 1/3 av dagsbehovet i energi och näring.

Salladsbuffén som serveras innehåller alltid en "matig" sallad bestående av ris eller pasta med variation på övriga ingredienser, tex kyckling, tonfisk, skinka osv. I övrigt försöker vi variera utbudet efter årstide. Husmanskost är något vi vurmar för men visst händer det att det slinker in en och anna orientalisk rätt som pizza och hamburgare på matsedeln.

Som dryck serveras ekologisk mellanmjölk, kolsyrat vatten eller vanligt kranvatten.

Personalen är kompetent för sitt uppdrag och verksamheten är kvalitetssäkrad.

Välkommen till matsalen på Ekebo

Katarina Berndtsson med personal